top of page

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 

 

Κοντά, μακριά, μοδάτα ή ρετρό μαλλιά δεν έχει καμία σημασία. Το ζήτημα για να φαίνεστε επαγγελματίας, δραστήριος, οργανωμένος και δυναμικός είναι η φροντίδα τους. Με την εμπειρία μας σας «οδηγούμε» στον κόσμο της ανδρικής περιποίησης μαλλιών.

 

Παρόλο που τα πολύ κοντά και τριμαρισμένα μαλλιά έχουν τύχει πολύ θετικής αντιμετώπισης από τον κόσμο της μόδας, ο κανόνας για τους άνδρες είναι το μέτριο και πλέον μήκος. 

 

Φιλαρισμένα και τελειωμένα με ξυράφι για τους πιο μοδάτους, αρκετά τριμμαρισμένα με κοντό τελείωμα στην φράντζα για τους πιο «άγριους», ασύμμετρες μύτες και πολύ κοντά στα πλάγια για τους «φίλους» του Μπέκαμ, all time classic συμμετρικά για τους υποψήφιους διευθυντές ή γαμπρούς. 

 

Τα μαλλιά και το χτένισμα τους είναι καθρέφτης της προσωπικότητας και της ψυχολογίας μας. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα χτενίσματα χρειάζονται τη φροντίδα τους και με την κατάλληλη περιποίηση αναδεικνύονται μαγνητίζοντας τις γυναίκες. Οι πιο eighties θα ρωτήσουν: «Ακόμα και η χαίτη;» Ναι, ακόμη και η χαίτη. 

 

Εάν στο μυαλό σας στριφογυρίζει το ενδεχόμενο να μακρύνετε τα μαλλιά σας, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά ζητήματα. Παρόλο που τα «μακριά» μαλλιά είναι πολύ περισσότερο αποδεκτή επιλογή από ό,τι στο παρελθόν, υπάρχουν και πολλοί που θα σας κρίνουν για το χτένισμα σας. 

 

Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι, για παράδειγμα, σε διευθυντικές θέσεις και ίσως λόγω ηλικίας να ενοχλούνται από μια ατίθαση κόμμωση. Αν μάλιστα προσλαμβάνουν, απολύουν ή προάγουν σε δουλειές, αξίζει να προσέξετε ιδιαίτερα όχι το μήκος αλλά το πόσο περιποιείστε το «μήκος». 

 

Το πρώτο θέμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η…. ποσότητα, ο πλούτος δηλαδή της «κόμης» σας. Όλοι έχουμε δει κάποιο φαλακρό άνδρα που δυσκολεύεται να αποχωριστεί την αλογοουρά του και μάλλον σε κανένα δεν άρεσε ιδιαίτερα. Αν έχετε φαλακρίτσα, τα μακριά μαλλιά δεν είναι η λύση. Ούτε θα σας βοηθήσουν να πάψετε να τρέμετε την χτένα! 

 

Άλλο ένα θέμα είναι το χρώμα των μαλλιών σας. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε μια μακριά γκρίζα κόμμωση , αλλά κάποιες αποχρώσεις του γκρι φαίνονται καλύτερα από κάποιες άλλες σε μακρύτερες τούφες μαλλιών. Τα πιο θαμπά γκρι απλά δεν φαίνονται υγιή και αν επιμένετε σε μακριά μαλλιά προσπαθήστε να τα ''ζωντανέψετε '' με μάσκες περιποίησης . Ή σκεφτείτε την πιθανότητα ενός χρωμοσαμπουάν λάμψης που δεν αλλοιώνει το φυσικό σας χρώμα.

 

Για να διατηρήσετε μία υγιή και ελκυστική μακριά κόμμωση , πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε και τα κατάλληλα προϊόντα . Υπάρχουν όμως διαφορές ανάμεσα τους και επομένως αξίζει να πειραματιστείτε για να βρείτε τα καλύτερα για σας ή ακόμα καλύτερα , συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Αυτός μπορεί να σας κάνει πολύτιμες υποδείξεις για τον τύπο και την περιποίηση των μαλλιών σας. Οι πιο γνωστές εταιρείες προϊόντων κομμωτικής (Wella , Schwarzkopf , Loreal )

και η εξειδικευμένη Pact παρέχουν ολοκληρωμένες σειρές ανδρικής περιποίησης .

 

Σαν βασική περιποίηση όμως , ένα σαμπουάν και ένα conditioner καλής ποιότητας είναι απαραίτητα . Ο κομμωτής σας , θα σας φανεί χρήσιμος και στην ανανέωση του κουρέματός σας . Η ψαλίδα και τα κατεστραμμένα μαλλιά κάνουν τις μακριές κομμώσεις να φαίνονται απεριποίητες και γι ' αυτό , μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη μια φορά το μήνα . Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι επίσης πιο δύσκολο να χτενιστούν και να διατηρηθούν ύπο έλεγχο , οπότε η ανανέωση είναι μονόδρομος .

 

Πολύ υποστηρίζουν να αποφεύγετε να κουρεύετε τα μαλλιά σας συχνά , παρόλο που το συχνό κούρεμα αναμφισβήτητα κάνει τις τούφες σας να φαίνονται στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση . Είναι λογικό βέβαια ότι με συχνό κούρεμα , θα αργήσουν λίγο παραπάνω να έρθουν στο κατάλληλο μήκος που απαιτείται για κάθε χτένισμα , ωστόσο , κάντε υπομονή , γιατί έτσι θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο υγιή και πιο εμφανίσιμα .

 

Μην ξεχνάτε όμως , ακόμη και αν ένα χτένισμα σας αρέσει πολύ , να προσέχετε το γενικότερο στιλ σας , ειδικά σε σχέση με τον χώρο εργασίας . Όπως αναφέραμε , σε κάποιους εργοδότες δεν αρέσουν τα μακριά μαλλιά στους άνδρες . Σε αυτές τις περιπτώσεις , μία καθαρή αλογουρά είναι η καλύτερη λύση . Κρατάει τα μαλλιά σας ύπο έλεγχο και είναι πολύ πιο επαγγελματικό από το look του ατίθασου αγοριού . 

 

Αν πάλι είστε στη διαδικασία που μακραίνετε τα μαλλιά σας και δεν ξέρετε πώς να τα χειριστείτε , χρησιμοποιήστε ζελέ και άλλα προϊόντα styling για να τα κρατήσετε στη θέση τους . Το να συμβουλευτείτε και σε αυτήν την περίπτωση έναν επαγγελματία κομμωτή , θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στα καλύτερα προϊόντα αλλά και στην κατάλληλη ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείτε για να μην κάνετε άθελα σας , υπερβολές...

 

Καθώς μακραίνετε τα μαλλιά σας , συνεργαστείτε με τον κομμωτή σας για να διατηρήσετε ένα λειτουργικό look κατά τη διάρκεια των πιο αδέξιων φάσεων . το να διατηρείτε κοντά τα πλαϊνά και το πίσω μέρος ενώ μακραίνετε την κορυφή , είναι ένας τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία του μακρέματος των μαλλιών σας πιό εύκολη . Όταν η κορυφή φτάσει στο ύψος των πλαϊνών και του πίσω μέρους , μπορείτε να μακρύνετε και τα υπόλοιπα από εκεί . 

 

Το πιο σημαντικό πάντα όμως είναι να διατηρείτε τα μακριά σας μαλλιά καθαρά και περιποιημένα. Τα άλουστα μαλλιά δεν είναι ελκυστικά σε καμία τους εκδοχή , αλλά στα μακριά μαλλιά φαίνεται περισσότερο και άρα ενοχλεί αισθητικά περισσότερο...

 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά και όμορφα , όσο και αν σας κουράζει η διαδικασία περιποίησης είναι ότι ... θα προσελκύσετε το ενδιαφέρον πολλών γυναικών που θα θέλουν να μάθουν τα μυστικά σας καθώς και να μπλέξουν γοητευμένες τα δάκτυλα τους ανάμεσα στις τούφες σας .    

bottom of page