Βασίλειος Θεοχάρης: «Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι Ονειροπόλος!»
Για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την Κομμωτική Τέχνη, για τη συμμετοχή του ως προπονητής με την Εθνική Ελλάδος Κομμωτών, για το τί συμβαίνει με την Ομοσπονδία, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα μίλησε αποκλειστικά στο Thessaloniki Press, ο Βασίλειος Θεοχάρης.
Ο χώρος της Κομμωτικής Τέχνης για τον γνωστό κομμωτή προέκυψε εντελώς τυχαία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Εξαρχής, αντιλήφθηκε ότι του αρέσει σαν τέχνη και ήθελε να το εξελίξει επαγγελματικά. «Με κέρδισε η χαρά της δημιουργικότητας, δηλαδή, να προσφέρω τον καλλωπισμό μέσα από την τέχνη μου! Μέχρι σήμερα παρά τα 25 και παραπάνω χρόνια στο χώρο της Κομμωτικής και ιδιαίτερα στην ανδρική περιποίηση, έχω μέσα μου έντονο το συναίσθημα αυτό».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας ως Κομμωτής δεν αισθάνθηκε ανταγωνισμό από τους συναδέλφους… Αντιθέτως, ο ίδιος έμαθε κάτι από αυτούς, όπως και οι συνάδελφοί του αντίστοιχα!
Ο Βασίλειος Θεοχάρης έχει στο ενεργητικό του πάνω από 25 συμμετοχές σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την Ελλάδα σαν διαγωνιζόμενος, αλλά και σαν προπονητής. «Το χρονικό διάστημα που είχα επιλεγεί για προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Κομμωτών αισθάνθηκα περήφανος, γιατί η ομάδα μας πέτυχε αρκετές διακρίσεις σε πολλές χώρες! Αφενός, διότι φαινόταν η σημαία μας και αφετέρου οι Έλληνες συνάδελφοι κομμωτές είναι ΑΞΙΟΙ» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλειος Θεοχάρης.
Για το τί συμβαίνει με την Ομοσπονδία Κομμωτών έσπευσε να διαλευκάνει το τοπίο, λέγοντας ότι: «Η Ομοσπονδία Κομμωτών δεν είχε και δεν έχει διαλυθεί, απλώς είχε ατονήσει όσον αφορά τις δραστηριότητές της. Όμως, σήμερα πάλι εντατικοποιείτε και σύντομα θα έχετε νέα από την παρουσία της».
«Στην κομμωτική δεν πρέπει να ξεχωρίζεις το κούρεμα από το ξύρισμα και τα δύο πρέπει να συνυπάρχουν και να προσφέρονται στον πελάτη. Αναγκαστικά, λοιπόν, εξειδικεύεσαι και στα δυο που εγώ τα θεωρώ ισοδύναμα, και τότε δικαιούσαι να λέγεσαι ολοκληρωμένος τεχνίτης» δήλωσε ο δημοφιλής Μπαρμπέρης.
Ο Βασίλειος Θεοχάρης, ως έμπειρος και γνώστης πολλών πραγμάτων, αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις που έχει πάνω στο κομμάτι του ανδρικού παραδοσιακού ξυρίσματος μέσω σεμιναρίων που πραγματοποιεί κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, διάρκειας μιας ημέρας. Όσον αφορά τις ανάγκες του ανδρικού κουρείου διέκρινε ένα μεγάλο κενό, το οποίο δε καλυπτόταν από τους συναδέλφους, δηλαδή, δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση για το ανδρικό παραδοσιακό ξύρισμα και γενικότερα για την περιποίηση του ανδρικού προσώπου.«Αισθάνομαι ευχάριστα που βλέπω να προσφέρουν την υπηρεσία αυτή και πάλι σε Κομμωτήρια και χαίρομαι ιδιαιτέρως που εγώ είμαι αυτός που επανέφερε μια ξεχασμένη τέχνη, η οποία είχε χαθεί για πολλά χρόνια» τόνισε.
Ο γνωστός Κομμωτής βρίσκεται σε καθημερινή βάση δίπλα σε νέους ανερχόμενους κομμωτές, τους οποίους “προπονεί” μέσω σεμιναρίων, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και συγχρόνως να είναι έτοιμοι να αναδείξουν την κομμωτική τους τέχνη σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Για την αρνητική κριτική που ενδεχομένως γίνεται για τη δουλειά του, αλλά και για τον ίδιο απαντά λέγοντας ότι «Τα αρνητικά σχόλια είναι εργαλείο βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών μου και δίνω μεγάλη σημασία και επιμονή για την αλλαγή τους, σε θετικά σχόλια».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα: «Όλη η κοινωνία υποφέρει από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οπότε σαν μέλος της κοινωνίας αλλά και ως επαγγελματίας στο χώρο της κομμωτικής τέχνης συμπάσχω και συμπαραστέκομαι από την μεριά μου».
Επίσης, για το αν έχει πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα λέει ότι «Τα όνειρα δε μπορεί να πει κανείς ότι πραγματοποιούνται, μπορεί εν μέρει να ικανοποιούνται και τη θέση τους να παίρνουν άλλα, που συνεχώς έρχονται καινούρια. Γενικά κάθε επαγγελματίας, κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι ονειροπόλος!»
Τέλος, η συμβουλή που δίνει σε νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο της Κομμωτικής Τέχνης είναι η εξής: «Αγάπη και μόνο αγάπη για την τέχνη τους με απώτερο σκοπό να διακριθούν στο χώρο μας». Και συμπλήρωσε ότι: «Το επάγγελμα αυτό αν δεν το αγαπήσεις, δεν θα το κάνεις ποτέ σωστά!».
πηγή : http://www.thessalonikipress.gr/vasilios-theoxaris-kathe-kallitexnis-prepi-na-ine-oniropolos/